Tillbaka

Delbetala ett fynd från Blocket

Att köpa begagnat istället för nytt har flera fördelar, speciellt när det handlar om föremål som inte längre tillverkas men även från ett miljöperspektiv. Den vanligaste förekommande anledningen till att vi svenskar har sådan förkärlek till begagnatmarknaden är relaterat till privatekonomin. Istället för att köpa något nytt så lägger vi pengar på saker som har några år på nacken, speciellt när det kommer till dyrare produkter och varumärken med något högre kvalité.


Den stora prisskillnaden mellan nytt och begagnat har bidragit till en explosionsartad marknaden som till och med öppnar upp investeringsmöjligheter för den målmedvetna personen som vet vad man ska leta efter. Känslan när man åker hem med ett riktigt fynd är svårslaget, speciellt när man endast har betalat en bråkdel av inköpspriset.

Problemet uppstår dock när du väl hittar något som du länge letat efter men inte har tillräckligt med pengar för att köpa. Priset är lågt, skicket är bra men budgeten räcker inte riktigt till för att säljaren skall godta ditt erbjudande. Om du verkligen bestämmer dig för att försöka genomföra affären ändå har vi listat fyra olika alternativ nedan;

Våga pruta

Utgå från att du alltid kan få ner priset, även i Sverige förekommer prutning. Speciellt på begagnadmarknaden, prutandet är en vital del i köpprocessen. En viktig grundregel är att sätta sig in säljarens situation och hålla prutandet på rätt nivå. Ett skambud kan uppfattas som en förolämpning och ingen säljare vill ge rabatt till en otrevlig köpare.

Upprätta en avbetalningsplan

Försök att övertala säljaren att genomföra affären mot avbetalning och upprätta ett kontrakt som reglerar betalningen och överlåtandet av varan. Problemet med att göra affärer med okända människor är att det inte finns något uppbyggt förtroende och ofta är säljaren beroende av pengar vilket försvårar en eventuell avbetalningsplan.

Låna pengar

Har du möjligheten kan du be någon närstående om ett lån eller så kan du vända dig till en kreditgivare. Oavsett vad så bör du alltid se över villkor och jämföra olika finansieringslösningar med varandra, speciellt när det kommer till vänner och familj. Till skillnad från när du köper något från ett företag som ofta erbjuder avbetalning eller andra finansieringslösningar förekommer det sällan på begagnatmarknaden.

Delbetala med Divide

Genom att använda din kontokredit från Divide kan du dela upp köpet på upp till 6 år. Med lite förhandlingsteknik kan du med största sannolikhet även pruta på priset, då har du verkligen gjort en smart affär. Tänk dock alltid på att du inte skall låna mer pengar än vad din privatekonomi tillåter.

Listan på fördelar med att handla begagnat kan göras mycket lång och det finns väldigt få anledningar till att inte utnyttja dessa fördelar.

VI LANSERAR SNART

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme nu.

Visa
PRELIMINÄR­ANSÖKANTa reda på ditt preliminära kreditutrymme.

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme.