Tillbaka

Delbetala resan

Funderar du på att förverkliga din drömresa eller känner du att det vore lägligt att fylla på med nya d-vitaminer? Då är du garanterat inte ensam, svenskar älskar att resa och i förhållande till andra länder investerar vi mycket pengar för att lägga upp den perfekta Instagrambilden.


Trots vår starka kärlek till nya upplevelser i andra länder sparar endast 20 procent till resor som vi vill göra på lång sikt. Ändå reser mer än varann svensk utomlands minst en gång om året. Känner du igen dig själv?

I år kommer svenska hushåll spendera ca 15 500 kronor på semestern. Om du verkligen tar dina reseplaner på allvar och planerar att resa inom sex månader, bör du överväga att börja lägga undan pengar redan nu. Förutsatt att du idag inte har avsatt några pengar till semesterkontot behöver du spara 2 500 kronor per månad. En betydande summa pengar som det kanske inte alltid finns utrymme för när tiden är knapp. Lösningen på problemet blir att hitta en alternativ finansiering för att förverkliga drömmen.

Anledning till att många inte sparar är att semesterresan inte är något vi överväger på daglig basis. Visst, planering för resor är ofta trevligt att tänka på, men det är inte ett behov eller en önskan som vi är tvungna att räkna med i vår vardagliga ekonomi. Denna brist på överväganden och planering gör det frestande att istället ta till snabba lösningar och resa på bekostnaden av dyra krediter eller privatlån.

Men det finns flera mer kostnadseffektiva alternativ som innebär mindre huvudvärk och lägre skuld, för inte skall vi behöva ta semester, direkt efter semestern?

Boka resan utifrån sparkontot

Använd pengarna från ditt redan avsatt sparkapital och boka en resa efter din personliga budget. Tar det emot att nyttja pengarna från ditt sparkonto? Att komma iväg, byta miljö och bara koppla av är i många fall en bra investering för framtiden.

Använd kreditkortet och delbetala med Divide

Att betala resan med kreditkortet är ett smidigt och populärt alternativ. Enligt färsk statistik har var femte svensk någon gång betalat semesterresan med kreditkortet. Du bör dock ha i åtanke att kostnaden för resan ofta blir betydligt högre, då kreditkortet medför högre räntor, upp till 30% i vissa fall.

Men det behöver inte alltid vara en nackdel. När du bokar en resa med kreditkortet ingår ofta flera förmåner, till exempel reseförsäkring om flyget blir försenat, din packning försvinner eller ännu värre om flygbolaget skulle gå i konkurs. Dessutom förekommer räntefria perioder, 30-45 dagar är inte alls ovanligt. Förutsatt att du kan betala tillbaka kreditbeloppet innan räntan kickar in så kommer du billigt undan.

Delbetala resan på 2 år

Genom att använda Divide i kombination med ditt kreditkort slipper du kreditkorts ränta och får samtidig ta del av förmånerna som kortet medför. Istället kan du delbetala med 2% ränta och en återbetalningsplan på 24 månader, till exempel;

En vecka på Amalfi kusten för två personer.

I räkneexemplet nedan utgår vi från att resan kostar 25,000 kr.

  • Boka resan och betala med kreditkortet
  • Ta ut 25 000 kronor från delbetalningsutrymmet på Divide.
  • Betala kreditkortsfakturan innan räntan debiteras.
  • Delbetala 1 084 kronor per månad i 24 månader.

Den totala kostnaden för delbetalningen med Divide uppgår till 25 771 kr. Räkneexemplet är baserat på en transaktionsavgift om 1%. Boka drömresan idag och delbetala smartare med Divide.

När du skall förverkliga drömresan kan du välja mellan att använda sparade pengar eller helt enkelt låna. Om du överväger att låna så bör du se över alternativen, jämföra dem med varandra och välja en smart återbetalningsplan. Låna aldrig mer än vad din framtida ekonomi har utrymme för, tänk långsiktigt.

VI LANSERAR SNART

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme nu.

Visa
PRELIMINÄR­ANSÖKANTa reda på ditt preliminära kreditutrymme.

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme.