Tillbaka

Spara pengar när du handlar online

Att köpa varor online är idag en självklarhet. Men alla känner inte till att det finns mängder av sätt att spara pengar på genom att handla smartare online. Genom att kombinera Divide - Smartare Delbetalning med olika cashback-tjänster och rabattkoder kommer du spara tusenlappar årligen. Samtidigt undviker du dyra fakturalösningar och får en bättre privatekonomi.


Handla och få pengar tillbaka

Ett förekommande fenomen är de så kallade cashback-tjänsterna som erbjuder dig en procentuell återbäring på dina köp. Under de senaste åren har flertalet nya tjänster lanserats som dagligen används av tusentals konsumenter. Exempelvis kan du få upp till 10% tillbaka när du handlar online.

Konceptet går ut på att du registrerar ett gratis medlemskap och öppnar upp ett användarkonto på valfri cashback-sida. Precis innan du skall handla så loggar du in på ditt kontot och klickar dig vidare till e-handlaren som du skall genomföra köpet hos. Cashback-sidan registrerar ditt köp och ger dig återbäring som du sedan kan ta ut till ditt bankkonto. Det går bra att vara medlem på flera sidor som erbjuder återbetalning, på så vis kan du jämföra erbjudanden mot varandra. Tänkt på att det endast går att få återbäring en gång per genomfört köp.

Använd dig av rabattkoder

Rabattkoder är något som förhoppningsvis alla känner till. Hos många konsumenter har det blivit en naturlig del av köpprocessen att alltid söka efter rabattkoder innan varorna klickas hem. Eftersom webben fullkomligt kryllar av olika rabattkodssajter så gäller det att hitta en pålitlig leverantör då många rabattkoderna redan är utdaterade eller rent av ogiltiga.

Ett bra tips när du är på jakt efter en rabatt är att alltid söka på e-handeln + rabattkod, till exempel: “Zalando rabattkod”. När du väl har hittat rabattkoden behöver du ofta klicka på ett erbjudande vilket medför att rabattkodssajten vidarebefordrar dig till e-handeln. Detta medför att du sällan kan kombinera rabattkoder med återbäring från en cashback-leverantör. Med ovanstående relativt enkla tips kommer du spara tusentals kronor per år, dessutom är det helt gratis. Något som dock inte alls är gratis är fakturaköp och avbetalningar. Ett typiskt erbjudande kan exempelvis marknadsföras så här;

“Köp idag, betala nästa månad. Helt räntefritt.”

Vid en första anblick så låter det ju faktiskt riktigt bra, speciellt när pengarna inte riktigt räcker till. Du väljer att genomföra köpet och betalar fakturan så fort lönen kommer in under nästa månad, toppen. Men om du av någon anledning inte har möjligheten att betala hela faktura kan kostnaden bli allt annat än räntefri. Detta gäller även för räntefria lån och delbetalningar som sträcker sig över längre perioder. Dessutom påverkar även eventuella uppläggningsavgifter och fakturaavgifter totalkostnaden utöver räntan.

För att förtydliga hur den effektiva räntan påverkas för ett räntefritt fakturaköp kan du titta på nedanstående räkneexempel:

Vi utgår från att du har köpt varor (inredning, kläder eller elektronik) för totalt 10 000 kronor.

Årsränta:0%
Amorteringstid12 månader
Startavgift:295 kr
månadsavgift:29 kr
Totalkostnaden för köpet:10 643 kr
Effektiv ränta:12,31%

Som du ser så kan även så kallade räntefria krediter resulterar i höga kostnader. Därför är det alltid viktigt att läsa och granska kreditvillkoret innan du väljer att köpa något på faktura eller avbetalning.


Nedan redovisas kostnaderna för samma lånebelopp med Divide - Smartare Delbetalning

Ränta:2%
Amorteringstid24 månader
Startavgift:0 kr
månadsavgift:0 kr
Transaktionsavgift 1%:100 kr
Totalkostnaden för köpet:10 308 kr
Effektiv ränta:3,02%


Handla smartare och använd Divide nästa gång du skall delbetala ett köp online.

VI LANSERAR SNART

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme nu.

Visa
PRELIMINÄR­ANSÖKANTa reda på ditt preliminära kreditutrymme.

Ta reda på ditt
preliminära kreditutrymme.